Lyönnin suunta:
-Pienessä kartassa näkyy seuraavat merkinnät:
3 vihreää, paksua nuolta
Ne kertovat suunnan, mihin pelaajalla on lyöntilinja. Screenillä näkyy musta-valkoraidallinen keppi pallon linjassa, ja tähän linjaan on tarkoitus lyödä. Eli pelaajan kannattaa aina ottaa ns. ”suora” lyöntilinja lyöntimaton reunasta, eikä tähdätä screenin keskelle, vaan screenillä näkyvään musta-valkoraidalliseen tähtäystikkuun. Tähtäystikku on aina samassa linjassa, eli samassa kohdassa kuin rangella lyötäessä näkyvä valkoinen tähtäysviiva.
Ohut vihreä viiva
Tämä viiva menee väylän mukaan, ja johtaa aina lipulle. Ei vaikuta mitenkään lyöntilinjaan.
Ohut valkoinen viiva, jossa näkyvissä kaksi eri mittaa
Tämä viiva tulee näkyviin, kun viet hiiren pikkukartan päälle tai kun pidät sormea pikkukartan päällä kosketusnäytöllä. Viiva näyttää matkan pallolta nuolen/sormen kohtaan ja siitä lipulle.
Mikäli haluat vaihtaa lyöntilinjaa, se onnistuu joko hiirellä tai suoraan kosketusnäytöltä.
Hiirellä: Vie nuoli pikkukartan päälle,. Liikuttamalla hiirtä (nuolen kohtaa), voit tarkastaa etäisyyksiä esimerkiksi esteisiin tai väylän reunaan. Kun löydät mieleisen kohdan lyöntilinjaksi, paina hiiren vasenta nappia kerran. Kolme vihreää nuolta vaihtuvat osoittamaan sitä linjaa, missä hiiren nuoli oli painaessasi nappia (samalla valkea viiva hyppää sivummalle, mutta sillä ei ole merkitystä lyöntilinjaan).
Kosketusnäytöltä: Sama periaate kuin hiirellä, mutta liikutat valkeaa viivaa hiiren sijaan sormella. Voit katsoa etäisyyksiä eri kohteisiin pitämällä sormea kiinni kosketusnäytössä ja liikuttamalla sitä haluttuun kohtaan. Kun olet valinnut haluamasi linjan, napauta näyttöä siitä kohdasta yhden kerran. Kolme vihreää nuolta siirtyvät siihen linjaan.
Pallon makuulla on toisinaan vaikutus seuraavaan lyöntiisi. Mikäli screenin keskellä alaosassa näkyy jokin alla luetelluista teksteistä, sinun tulee ottaa se huomioon suunnitellessasi seuraavaa lyöntiäsi. Nämä tilanteet tulevat yleensä eteen silloin, kun olet jossain muualla kuin väylällä, eli jos olet lyönyt pallosi esim. hiekkaesteeseen tai raffiin. Tässä muutamia suuntaa antavia esimerkkejä ”lie penaltien vaikutuksesta” pallonlentoon.
Lie penalty:
Vaikutus n. 10-20%,
Esimerkki: Jos lipulle on matkaa 100 m, sinun kannattaa lyödä n. 110-120 m lyönti, eli lyödä 10-20% pidempi lyönti kuin mitä lipulle on matkaa.
Harsh lie penalty:
Vaikutus n. 30-40%.
Esimerkki: Jos lipulle on matkaa 100 m, sinun kannattaa lyödä n. 130-140 m lyönti.
Severe lie penalty:
Vaikutus n. 50-70%.
Esimerkki: Jos lipulle on matkaa 100 m, sinun kannattaa lyödä n. 150-170 m lyönti.
Flier chance:
Tämä tarkoittaa, että pallo makaa raffissa ruohon päällä, ja lyönnistä saattaa tulla ns. flyer, eli palloon ei tule spinniä, vaan se lentää hieman pidemmälle eikä myöskään pysähdy kuten se normaalisti pysähtyisi. Tätä voit yrittää estää lyömällä palloa vahvasti alaspäin.
Sand penalty:
Vaikutus n. 50%.
Esimerkki: Jos olet vaikka griinibunkkerissa, ja matkaa lipulle on 20 m, helpoin tapa laskea lyönnin mitta on jakaa matka kahdella, ja lisätä saatu tulos mittaan. Eli 20 metristä kannattaa lyödä n. 30 metrinen lob -lyönti. Tällöin pallo lentää pelissä n. 20 metriä.
(20 jaettuna 2 =10, eli lisätään 10 m alkuperäiseen matkaan. Lyö siis 20+10 eli 30 metrin lyönti)
Yllä olevat arvot ovat suuntaa antavia, eivätkä yksiselitteisiä totuuksia. Ne kannattaa kuitenkin huomioida erittäin tarkasti, sillä mikäli et ota makuuta huomioon, saatat tahtomattasi saada hyvälläkin lyönnillä aikaan huonon lopputuloksen. Muutaman pelikerran jälkeen alat itse huomata, kuinka penaltit vaikuttavat juuri sinun lyönteihisi. Ja aivan kuten oikeallakin kentällä, aina et pysty 100% varmuudella arvioimaan raffin vaikutusta. Kannattaa siis pysytellä mahdollisimman usein lyhyeksi leikatulla!
Puttaaminen:
Puttaaminen vaatii aluksi hieman totuttelua, mutta kunhan opit lukemaan sekä kallistukset että ylä- ja alamäen vaikutuksen, huomaat pian, että puttaaminen on erittäin todenmukaista, ja tärkeä osa myös simulaattoripeliä. Sillä aivan kuten oikealla kentällä, tulos tehdään puttaamalla.
Muista ensin laittaa asetuksista kallistukset näkyviin, eli ”Grid”.
Pallosi on kuvassa lipun linjassa, ja siitä kohdasta sinun tulee katsoa kallistus greenillä näkyvien ”apupallojen” mukaan, eli mihin suuntaan ne vierivät.
Ensin on kuitenkin katsottava etäisyys reikään sekä se, onko edessäsi ylä- vai alamäki. Vasemmasta yläkulmasta näet matkan. Etäisyyden vieressä, oikealla puolella on nuoli joko ylös tai alas ja ”ELEV”, sekä senjälkeen korkeusero metreissä. On erittäin tärkeää tarkastaa, onko nuoli ylös vai alas, ja kuinka suuri korkeusero on senttimetreinä. Seuraava laskukaava toimii hyvänä yleisohjeena putin kovuuden arvioinnissa, mutta kannattaa kuitenkin huomioida, että erittäin lyhyissä ja erittäin pitkissä sitä täytyy hieman muunnella tarvittaessa.
Yleisohje: Siirrä korkeuseron pilkkua pykälä oikealle ja lisää tai vähennä se luku putattavaan matkaan. Eli jos olet 2 metrin päässä reiästä, ja reikä on 0,05 m (eli 5 cm) alempana, ota mitasta pois 50 cm, eli puoli metriä. Puttaa siis kuin sinulla olisi 1,5 metrin putti, koska kyseinen 2 metrin putti on 5 cm alamäkeen.
Vastaavasti, jos sinulla on 5 metrin putti, ja reikä on 0,20 m (eli 20 cm) ylempänä, kuvittele puttisi olevan 7 metrin mittainen ja puttaa sen mukaan.
Ajan kanssa opit itse arvioimaan puttien kovuudet. Mutta kannattaa olla erittäin tarkkana, ettet pilaa tulostasi jättämällä tärkeitä asioita huomioimatta.
Kovuuden lisäksi on siis huomioitava kallistus. Jos apupallot liikkuvat oikealta vasemmalle, sinun täytyy suunnata puttisi oikealle, ja sama toisinpäin. Jos pallot eivät liiku sivusuunnassa, voit putata suoraan linjaan lyöntimaton reunan mukaan.